Afvallen door Visolie: Vet vecht tegen Vet met Omega 3

afvallen door visolie

Afvallen door Visolie: Vet vecht tegen Vet met Omega 3

Overgewicht is een globaal probleem geworden. Toch zeker in de landen waar voldoende voedsel aanwezig is. De redenen daarvoor zijn zeer uiteenlopend. We hebben een drukke levensstijl en nemen daardoor niet altijd de tijd om gezond te eten. We nemen te weinig tijd om te bewegen en brengen heel vaak een bezoek aan het fast food restaurant in de buurt.

Ongezonde voeding is ook nog eens vaak stukken goedkoper dan gezonde voeding. De talloze bereide maaltijden die we kunnen kopen in de supermarkt die dan weer een groot aantal snelle suikers bevatten. Dit draagt er allemaal toe bij dat we moeten gaan afvallen.

Hoog BMI laag Omega 3

Gelukkig kan het afvallen door visolie worden gestimuleerd. Dat hebben we kunnen aantonen door een groot aantal onderzoeken. Daarin werd onder meer duidelijk dat, hoe hoger het BMI bedraagt van een persoon. Hoe lager de omega 3 waarden in het bloed bedragen. Dus zou een logische redenering dan weer zijn. Hoe hoger de omega 3, hoe lager het BMI.

Hoewel we natuurlijk niet 100% kunnen vertrouwen op een bmi berekening. Het zal immers geen enkel uitsluitsel geven over de verhouding van spiermassa en vetmassa. Toch is het een indicatie (vooral bij niet-sporters) dat een hoog BMI hoogstwaarschijnlijk ook overgewicht betekent.

Onderzoek toonde niet alleen aan dat afvallen door visolie kan worden verbeterd. Men toonde ook een relatie tussen het dalende BMI en het afnemen van buikvet.

Buikvet wordt altijd geassocieerd met een verhoogd risico op tal van aandoeningen. Een lage waarde omega 3 in bloed, toont een verhoging van het opgestapelde buikvet bij gecontroleerde personen.

Afvallen door visolie supplement te gebruiken

Afvallen door visolie supplement te gebruiken heeft aangetoond effectief te zijn om niet alleen gewicht te verliezen maar ook om vet te verliezen. Vooral buikvet, de doseringen liggen tussen de 300 mg en de 1.8 gram EPA en DHA vetzuren.

Wanneer omega 3 in combinatie met sport wordt gebruikt. Zou dat de kansen nog meer verhogen om vet te verliezen.

Ook het combineren van visolie met een goed uitgebalanceerd dieet levert heel wat voordelen op.

We kunnen dus afvallen door visolie te gebruiken. Maar als we de lijn nu doortrekken. En we gebruiken een goed uitgebalanceerd dieet, in combinatie met sport en we gebruiken extra visolie. Zouden we dan nog meer resultaat kunnen bereiken?

Het antwoord is ja!

In een korte studie die slechts 3 weken duurde werden mensen 2.8 gram omega 3 gegeven per dag. Ze kregen een dieet voorgeschoteld en moesten zich houden aan een bewegingsregime.

Wanneer we dit vergelijken met de andere groep die een placebo toegediend kreeg. Maar uiteindelijk hetzelfde dieet en dezelfde bewegingsoefeningen uitvoerde. Dan zagen we een verschil van 1.5 kg op 3 weken tijd.

Dit wijst er dus op dat we gaan afvallen door visolie. En in combinatie met een gezond dieet en beweging nog meer gewicht kunnen verliezen!

Hoe werkt afvallen door visolie nu?

Omega 3 vetzuren zullen helpen om de lichaamssamenstelling te verbeteren door het metabolisme te versnellen en de manier waarop het lichaam vet gaat verbranden te verbeteren. Ook zou het de honger voor een deel gaan onderdrukken. Dat zorgt er dan ook voor dat we minder calorieën nodig gaan hebben en dus ook minder gaan eten.

Voor vele jaren werd overgewicht gewoon gezien als een opslagplaats voor vet. Waar verder uiteindelijk niks mee gebeurde. Nu heeft men ontdekt dat overtollig vet, het lichaam ernstige schade kan toebrengen. Voorbeelden daarvan zijn een verhoogde hoeveelheid aan ontstekingen in het lichaam. Het lichaam die insulineresistent wordt. Een hoge waarde aan triglycerides gepaard met een hoge cholesterol [onderzoek] en vele andere problemen.

Een verhoogde inname van omega 3 zal ervoor zorgen dat deze risico’s afnemen. Om die reden zullen we niet alleen afvallen door visolie maar ook ons lichaam beschermen tegen allerlei aandoeningen.

Besluit

Afvallen door visolie zal er niet alleen voor zorgen dat we gewicht gaan verliezen. We zullen ook meer vet verliezen en de lichaamssamenstelling wordt beter. Daarnaast verlaagt het risico op ontstekingen en allerlei chronische aandoeningen die daarvan het gevolg kunnen zijn. Omega 3 zal de triglycerides verlagen en heeft ook een gunstig effect op de cholesterol.

Leave a Comment

*

code