Kunnen we Afvallen Met Citroensap met Water

citroensap met water

Kunnen we Afvallen Met Citroensap met Water

Citroensap met water kan helpen bij het afvallen. Het is echter zeker geen wondermiddel en moet gerekend worden onder de gezonde levensstijl. Afvallen met citroensap met water zal bij een ongezond dieet niet veel uithalen.

Citroensap met water heeft een aantal belangrijke voordelen. Ook bij het verliezen van gewicht. Vergeet daarbij ook niet om de pulp ervan toe te voegen. Daarin zit namelijk pectine. Deze stof zal er al voor zorgen dat we sneller vol zitten. Dat we een verzadigd gevoel krijgen in de maag en dus op die manier minder gaan eten.

De belangrijkste reden waarom we citroensap met water kunnen toevoegen aan ons dieet is omdat het frisdrank kan vervangen. Het heeft namelijk identiek dezelfde smaak als limonade. Dan wel zonder koolzuurhoudend gas.

Maar er zijn nog andere factoren die bijdragen aan het verliezen van gewicht door middel van citroensap met water.

Er zijn een aantal ingrediënten in aanwezig die bijdragen aan een gezond gewicht behouden. De eerste is natuurlijk vitamine C. Vitamine C wordt heel veel in verband gebracht met de lichaamssamenstelling en dan vooral met vet verbranden en buikvet.

Een studie wees uit dat mensen met lage vitamine C waarden, een hoger lichaamsgewicht hebben en dus ook meer vetopslag hebben dan mensen met voldoende vitamine C in het lichaam.

Ook werd vastgesteld dat mensen met voldoende vitamine C, meer vet verbranden tijdens het sporten dan de mensen met te weinig vitamine C.

Nog een ander belangrijk ingrediënt is hesperetine. Dit is een antioxidant en behoort tot de flavonoïden. Bij dierproeven werd aangetoond dat bij het volgen van een vet dieet, muizen die hesperetine toegediend kregen, minder vet opslaan dan de muizen die dat niet kregen toegediend.

Nog een andere studie toonde een soortgelijk resultaat aan bij ratten. Deze stof is echter niet onderzocht bij mensen dus kan men niet met zekerheid zeggen of dit bij mensen ook zo is.

Het vervangen van frisdrank door citroensap met water

Eén van de belangrijkste manieren hoe citroensap met water kan helpen bij het afvallen is doordat het de frisdrank kan vervangen. Het is een ideale vervanging voor frisdrank omdat het bijna volledig dezelfde smaak heeft als limonade.

Zelfs al voeg je alle pulp toe van een citroen, dan heb je nog maar 24 kcal ingenomen. Wanneer we dit vergelijken met 1 glas cola dan is dat reeds en verschil van 75 kcal. En daarbij komt dan nog eens de 25 gram aan snelle suikers die zich in cola bevinden.

Afvallen gebeurt ook alleen maar wanneer het lichaam meer calorieën gaat verbruiken dan de calorieën die binnenkomen. Dus op die manier zullen we heel wat calorieën kunnen besparen.

Het is ook een beter alternatief dan light dranken of zero dranken. Die bevatten aspartaam en worden ook niet meteen gezien als een gezond alternatief voor suiker.

Pectine

Citroenen bevatten heel wat pectine. Dit is een oplosbare vezel die uiteindelijk een gel wordt wanneer dit wordt vermengd met water.

Net zoals bij alle andere oplosbare vezels, zal pectine bescherming bieden aan je cardiovasculaire gezondheid door de cholesterol te verlagen.

Het kan op die manier ook helpen om gewicht te verliezen. Het zal vocht absorberen en het vult de maag. Dat zorgt voor een verzadigd gevoel en zal er op die manier voor zorgen dat we minder gaan eten.

Wanneer je op hetzelfde moment koolhydraten gaat eten zal de stof ook vermijden dat de bloedsuikerwaarden gaan stijgen. Een gezonde bloedsuikerspiegel draagt ook bij aan een gezond gewicht. Doordat de aangemaakte glucose heel makkelijk wordt omgezet in vet door insuline.

Citroensap bevat echter bijna geen pectine. De meeste pectine bevindt zich in de pulp. Om die reden is het belangrijk om ook de pulp van de citroen te gaan toevoegen aan het water en op te drinken.

 

Related posts

Leave a Comment

*

code