5 Voedingsmiddelen Die Buikvet Verbranden

buikvet verbranden

5 Voedingsmiddelen Die Buikvet Verbranden

Buikvet verbranden is niet alleen voor de schoonheid van het lichaam van groot belang. Het vet opgeslagen in onze buik is een aanloop naar chronische aandoeningen zoals hartziekten, hoge cholesterol, diabetes en andere problemen.

Het is dus zeker aangewezen dat wanneer we er teveel hebben, we dat teveel aan buikvet verbranden.

In dit artikel bespreken we 5 voedingsmiddelen die gaan helpen het buikvet verbranden. Op die manier kunnen we genieten van een platte buik en vormen we een lager risico op het ontwikkelen van chronische ziektes die samenhangen met overtollig vet in de buik.

Appelazijn

Appelazijn heeft een reeks voordelen. Voor de meeste mensen zal dit niet zo bekend zijn, het is nu eenmaal een product die niet meteen vaak wordt gebruikt.

Toch kunnen we appelazijn gebruiken wanneer we willen buikvet verbranden. Het is niet duur en het is zeer goed gespendeerd als we de voordelen bekijken van appelazijn.

Het bevat enorm veel vitamines en kan helpen bij het controleren van ons hongergevoel. Daarnaast zal het insuline gevoeligheid gaan verhogen, wat natuurlijk goed nieuws is voor mensen met diabetes of een risico lopen op de aandoening.

Het zal ook nog eens helpen bij het aanmaken van het type eiwitten in het lichaam die er net voor zorgt dat we buikvet verbranden.

Een ander groot voordeel van appelazijn is dat het ons bloed gaan zuiveren. Met name door de PH waarde in balans te brengen. Stress en voedingsmiddelen brengen ons lichaam in een zure staat. Wat wil zeggen dat de PH van ons lichaam iets te laag bedraagt. Dat maakt ons meer vatbaar voor problemen. Appelazijn zal de PH weer in balans brengen en bijdragen tot een betere gezondheid.

Citroensap met water

Citroensap met water is enorm gezond voor ons. Niet alleen kan het worden gebruikt als een vervanging voor frisdrank. Het smaakt net als limonade. Maar ook onze lever houdt van citroen! De lever en de buik staan heel dicht bij mekaar omdat de lever de spijsvertering een handje zal helpen.

Een betere spijsvertering zal er onmiddellijk toe bijdragen dat we meer buikvet verbranden.

Onze lever maakt gal aan, gal is belangrijk om vet af te breken. Citroensap zal helpen om gal aan te maken en op die manier zal het gifstoffen die door de lever vloeien helpen afbreken. Dat zal automatisch helpen voor de vetverbranding te verbeteren.

Je kan evengoed citroensap met appelazijn gaan combineren. Dan kan je genieten van beide voordelen en zal je nog eens extra buikvet verbranden.

Gefermenteerde voeding

Fermenterende voeding zal ervoor zorgen dat suiker wordt omgezet in zuur. Dit zijn wellicht één van de betere voedingsmiddelen om toe te voegen aan ons dieet.

Zeker wanneer we willen ons immuunsysteem verbeteren. Ze zijn ook een goeie bron van probiotica en zullen de darmen voeden met gezonde bacteriën. Een buik vol goeie bacteriën zal er voor zorgen dat we ongezonde afval kunnen ontlasten.

Wat dit letterlijk betekent is dat de gezondheid van ons immuunsysteem gaat verbeteren. De spijsvertering vlotter zal werken en op die manier constipatie, opgeblazen gevoel en vetopslag tegen zal gaan.

Fermenterende voeding is zeer belangrijk wanneer we proberen buikvet verbranden.

Goeie voorbeelden zijn:

 • Yoghurt
 • Kefir
 • Zuurkool
 • Kimchi
 • Kombucha
 • Karnemelk

Voeding met Vitamine C

We weten dat vitamine C belangrijk is voor ons immuunsysteem. En we hebben ook verteld in een ander artikel dat we de vetverbranding stimuleren met vitamine C.

Daarnaast helpt vitamine C ook om onze cortisol waarden te doen dalen. Cortisol is het stresshormoon die in grote hoeveelheden wordt aangemaakt wanneer we onder stress staan.

Vitamine C helpt ons om minder stress te hebben. Wanneer we minder stress hebben zal ook minder cortisol worden aangemaakt. Minder cortisol betekent meer buikvet verbranden.

De beste manier is hier zeker om vitamine C te halen uit de voeding. Wanneer je toch kiest voor een supplement dan dien je daar rekening mee te houden dat het lichaam alleen maar 500 mg kan absorberen per keer. Dus wanneer je een supplement neemt die meer dan 500 mg vitamine C bevat, deel het dan in 2 stukken.

Het is ook belangrijk dat het gaat om vitamine C van natuurlijke oorsprong. Synthetische vitamine C is niet gunstig voor de nieren.

Voeding met vitamine C:

 • Broccoli
 • Kiwi
 • Aardbeien
 • Pepers
 • Bladgroenten
 • Kool
 • Peterselie
 • Rode kool
 • Spruiten

Voeding met Omega 3 Vetzuren

Omega 3 vetzuren zijn heel geschikt om te kunnen buikvet verbranden. Niet alleen dat, ze zullen ook bescherming bieden voor het hart, de bloedvaten, de cholesterol op peil houden en de hersenen voeden.

Omega 3 zal ook ontstekingen in het lichaam gaan bekampen. Dat is één van de redenen waarom mensen met overgewicht vaak problemen hebben om af te vallen. Overgewicht brengt ons lichaam constant in een staat van ontstekingen.

Door omega 3 te gebruiken zullen de ontstekingen worden verminderd en kan het buikvet verbranden worden verbeterd.

Omega 3 vinden we vooral terug in vis. Vette vis zoals:

 • Zalm
 • Ansjovis
 • Makreel
 • Tonijn

Omega 3 kan ook worden gevonden in plantaardige voedingsproducten zoals walnoten en lijnzaad.

Alle andere noten en zaden bevatten relatief weinig omega 3 maar zijn dan weer rijk aan omega 6.

Ook dieren die grasvoeding kregen bevatten ook omega 3. Zoals rund, schaap, kalkoen en andere dieren op de weide.

Bron:

http://naturelz.be/afvallen/minder-buikvet-10-voedingsmiddelen.php

Related posts

Leave a Comment

*

code